Noul ambasador al Greciei la Bucuresti in vizita de prezentare la Patriarhia Romana

Noul ambasador al Greciei la Bucuresti in vizita de prezentare la Patriarhia Romana
In ziua de 27 mai 2013, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in vizita de prezentare pe Excelenta Sa Domnul Grigorios Vassiloconstandakis, noul ambasador al Greciei in Romania.
 
Excelenta Sa a multumit pentru primire si a reliefat relatiile traditionale de prietenie dintre cele doua Biserici si popoare ortodoxe. In acest sens, domnul ambasador a exprimat disponibilitatea pentru sustinerea cooperarii dintre cele doua Biserici Ortodoxe si popoare ortodoxe, inclusiv in cadrul Uniunii Europene.
 
Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat la randul sau relatiile de fratietate dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa a Greciei, care s-au intensificat foarte mult in ultimii 20 de ani prin vizite bilaterale, participari la evenimente bisericesti in Romania si Grecia, schimburi de studenti, pelerinaje etc.
 
In acest context, Patriarhul Romaniei a mentionat participarea in urma cu cateva zile a Inaltpreasfintitului Parinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, la manifestarile organizate de Patriarhia Romana cu ocazia sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale (20-24 mai 2013).
 
In timpul intrevederii a mai fost subliniat rolul important pe care Biserica Ortodoxa a Greciei si Biserica Ortodoxa Romana il au in sustinerea sperantei si cultivarea solidaritatii sociale pentru depasirea efectelor crizei economice prelungite care afecteaza majoritatea cetatenilor din cele doua tari.
 
BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE